Anya and Borya he founders of the bureau bought a tiny studio apartment in the historic heart of Saint Petersburg, Russia with an space of ​​only 38 m2, which experienced been empty for numerous several years. They decided to convert an condominium with plaster slipping off and broken windows into a compact living area and a area the place the doors are constantly open for pals.

The very first matter that was resolved to do in this article was to very clear the partitions and ceilings of dilapidated plaster, change all utilities, and enhance some openings, the building of which was flawed. The apartment’s configuration is a special a single for the centre – with home windows on three sides and entry to a smaller balcony. But the most abnormal remnant is a historic gentle lantern in the ceiling, measuring almost 3×3 meters.

da bureau g4 apartment 8

The fellas have completed a whole lot of function to restore this lantern, strengthen the framework, and substitute the sealed double-glazed device. After clearing the walls and ceilings, the harsh brick partitions and concrete overlap were being discovered. We desired to preserve them open up, leave them specifically as they were – with rough seams, construction inscriptions, and metallic fragments. At that, we required to make the major room clear, concise, and minimalist.

da bureau g4 apartment 7

The fellas desired the condominium to consist of a huge functionality – both of those absolutely free area for get-togethers, and a comfy position for pastime, and a enormous total of shut storage that would not muddle up the area. Then there was an notion to surround the place all around the perimeter with white panels that disguise all the operation guiding them. Guiding these panels, storage, radiators, and engineering units are hidden in different depths.

da bureau

This system authorized to wholly abandon any freestanding household furniture, apart from for the table and couch. The same panels surround the bathroom device, higher than which there is a sleeping location. The black quantity of the closet, in which the refrigerator is also concealed, is cantilevered as a individual factor in contrast to the white setting.

da bureau g4 apartment 6

Sleek panels make a distinction with the open up ceiling and transform the room into a blank canvas, which is a visible handle. Only a handful of cabinets with favourite guides and art objects remained open. A wooden workbench desk became a focal level in the center of the apartment.

da bureau g4 apartment 5

All the lights electrics have been positioned by means of the attic to depart the ceiling as clean up as feasible and conceal all the wires. All furniture, besides for Muuto chairs and Fild lamps, was developed by us in accordance to an particular person undertaking.

da bureau g4 apartment 4

da bureau g4 apartment 3

da bureau g4 apartment 2

da bureau g4 apartment 1