LOCATED…

on two tiers of a formerly desolate auto park beneath an office environment setting up, this 6,120-sq.-foot area In Hong Kong may well be the world’s most lavish guy cave. Regarded as The Library, the atmospheric timber-lined area was designed as a sumptuous retreat for web hosting modest non-public gatherings, as well as a showcase for a priceless assortment of beautiful vehicles.

 

 

THE ONETIME…

garage made consummate feeling for the intent, as it arrived geared up with two elevators intended for the entrance and exit of automobiles.

 

 

 

 

 

 

BUT…

reimagining the place was not without having its difficulties. A Work of Substance, the Hong Kong- and Paris-centered multi-disciplinary layout agency that masterminded the job, had to address space that was awkwardly slim in components, with minimal ceilings. They crafted an tasteful solution primarily based on a skeleton rib program, whose timber framework features as structural bracing. Cars are displayed versus adjustable, reflective polished stainless metal panels, developing a hall of infinite reflections and seemingly limitless house.

 

 

 

EXQUISITELY…

crafted wood cabinetry for storage and display screen of auto-similar memorabilia was encouraged by automotive structure alone, with handles resembling people on a car or truck created by Zagato, an impartial, century-outdated vehicle producer northwest of Milan.

 

 

CUSTOM…

seating and lounge chairs of teak, leather-based, canvas and steel pay back homage to the Ferrari Dino, groundbreaking Italian sports activities vehicles of the 1960s and ‘70s.

 

 

 

ALL TOLD…

a vast wide variety of supplies and finishes, influenced by the mechanics and materiality of automotive structure, found their way into the area, together with reclaimed timber, textured glass, stainless metal, tanned leather, blue lacquer, concrete, mesh and brass.

 

 

 

LIGHTING…

factors of metal, wooden, nickel-plated brass and opal glass, together with moveable lanterns that can be moved about or wall-mounted, have been created for flexibility and adaptability. Even more essential, the moody lights outline the space’s remarkable, intimate atmosphere.

 

 

NOSTALGIC…

and soul-stirring, The Library is a one of a kind location for preserving the magnificence of the earlier even as it invitations people to rejoice the current minute.

 

 

 

Style and design: A Work of Compound

Images: Dennis Lo